GPT-3 OpenAI şirketi tarafından geliştirilen bir yapay zekadır. Generative Pre-Training Transformer 3 (GPT-3) yani "Üretken Ön İşlemeli Dönüştürücü 3" açılımına sahip yapay zekâ teknolojisi nerelerde ve nasıl kullanılır? Yazılım, tasarım, içerik üretimi ve birçok alanda kullanım ağına sahip bir teknolojidir. İlk olarak sınırlı sayıda beta kullanımına sunuldu. Projelerinizde GPT-3’ün sunduğu kaynaklardan yararlanmak isterseniz API ile yararlanmanız mümkün. Örnek olarak;
-
Web sitesi tasarlamak istiyorsunuz ve belirli özellikleri GPT-3’e sadece basit cümleler ileterek bunu ondan yapmasını isteyebilirsiniz. Bunu yaparken özgün olmasını veya xyz sitesine/uygulamasına benzer bir yapıya sahip tasarım şablonu oluşturmasını sağlayabilirsiniz.
-
Vektörel çizimi, karikatür çizimi vb. yapmasını isteyebilirsiniz. (Müzik dinleyerek yürüyen bir köpek vb.) Canlılar arasındaki farkları algılayarak bunu bir kompozisyon haline getirip size bir düzineden fazla çıktı verebilir.
-
Şiir, metin içeriği yazma, beslenen bilgileri kapsayarak ortaya bir yorum çıkarıp sizi şaşırtabilir.
-
GPT-3 kendisine sorduğunuz matematik, fizik problemlerini cevaplayabilir, vergi hesaplama, geri bildirim analizi vb. işlemleri rahatlıkla yapabilir.
Bunun dışında proje geliştiricilerine açılan API dahilinde belki de bu yapılabileceklerin sadece başlangıcıdır.
GPT-3’ün temelinde, yapay bir sinir ağı bulunsa da bu ağ kullanıldıkça öğreniyor ve gelişiyor. GPT-3, insanların çevrimiçi olarak yayınladıkları içeriklerin çoğuna etkin bir şekilde sahip ve bu algoritma, internette aldığı metin girişine dayalı olarak bir yanıt vermeye çalışmaktadır. Çıkartmış olduğu verinin/ürünün en olağan veri/ürün olduğunu anlamak için çok sayıda veriye sahip olduğundan, tahminlerde oldukça doğru olma eğiliminde. Web site tasarımı veya vektörel çizim çıktıları verebilmesi aslında insanların yaratıcılığı ve üretkenliğinin gelişmesine katkı sağlayabilir.