1. Uygulama Uzantıları
Uygulama uzantıları, TBM reklamından direkt olarak kullancıları firmanızın uygulamasına yönlendirmenizi sağlar.
Ancak, verilerimiz bu uzantılarla çok düşük etkileşim olduğunu göstermektedir. Google uygulamalarda yön değiştirmiş gibi durmaktadır. Artık uzantılar yerine, App Promotion Ads ile yapılır.
2. Rich Ads In Search
Bing’de reklamverenler Rich Ads In Search kullanarak marka arama sorgularında reklamlarını gösterebilirler. Bu varolan reklamların yanında yer alan genişletilebilir video ya da firma logosu formlarında olabilir.
RAIS’e başlamak için, hesap yetkilinizle iletişime geçin. Eğer uygunsa, size RAIS için göstermek istediğiniz tüm marka arama terimlerini listeleyeceğiniz bir hesap tablosu gönderirler. Gördüğümüz sonuçlara göre, RAIS in başarısı endüstriye göre değişir ancak TO’yu %55 kadar artırabilir. “PASİF” UZANTILAR Bunlar AdWords arayüzünde direkt olarak kontrol edemeyeceğiniz reklam uzantılarıdır.
3. Satıcı Puanları
Satıcı puanları bir pasif reklam uzantısı örneğidir. Bu Google’ın ne zaman, nerede ve nasıl göstereceğini seçeceği anlamına gelir ve sizin hiç bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Eğer dilerseniz satıcı değerlerini katmamayı seçebilirsiniz.
Nasıl Satıcı Puanları Alırım? Reklamınıza satıcı puanlarını eklemek için, 2 gerekliliği yerine getirmelisiniz:
- Son 12 ayda firmanızın/ürününüzün en az 30 inceleme alması gerekir.
- En az 3.5 yıldızlık bir ortalama puan.
Satıcı puanları için hak kazanıp kazanmadığınızı görmek için sizinurlniz.com’u URL: google.com/shopping/seller?q=sizinurlniz.com olarak değiştirin. İşte Amazon.com için gösterilen:
Bu aynı zamanda Google’ın işletmenizin incelemelerini nereden aldığını da gösteriyor. Eğer inceleme almakta zorlanıyorsanız, Trust Pilot ya da Viewpoints.com gibi inceleme hizmeti veren yerlere kayıt olmayı deneyin. Bir yerden başlamak için kullanıcılara, ürününüzü aldıktan sonra, bir e-posta ile bir inceleme bırakmalarını istemeyi deneyebilirsiniz. Satıcı Puanları Faydalı mıdır? Bir hesap için tam istatistikleri almak çok zordur – AdWords’de bunu kıyaslayabileceğimiz direkt bir veri yoktur. Birçok durumda, müşterilerimizle inceleme sayılarını artırabilmek için çalıştık ve bu örneklerde Satıcı Puanlarıyla TO’da direkt bir artış gördük. Bu müşteriler arasında, ortalama artış %14dür.
4. Tüketici Değerlendirmeleri
Tüketici değerlendirmeleri Google tüketici anketleriyle toplanan bilgileri kullanır. Reklamlarınızda 10 üzerinden bir skor olarak görünürler ve Google’dan bir kat daha fazla güven verici sosyal geri bildirim sağlayabilmeniz için bir girişimdir.
Tüketici Değerlendirmeleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler:
- Değerlendirme butonundaki tıklamalar ücretsizdir.
- Google bir skor oluşturmadan önce, anketlerin en az 100 yanıta ihtiyacı vardır.
- Şuan sadece İngilizce’de kullanılabilir durumdalar ve ülkenin anketlerine özel olarak o ülkede gösterilir.
Google, yalnızca puanlarınız iyiyse ve gösterildiğinde TO’nuz gelişiyorsa tüketici değerlendirmelerini gösterir. Bu şuanda tamamen Google tarafından kontrol edilmektedir. Teoride, tüketici değerlendirmeleri yalnızca reklamlarınızı geliştirmek için var ama eğer trafiğinizde bir gariplik farkederseniz vazgeçebilirsiniz.