İnternetin hüküm sürdüğü bir dünyada, hastaların tıbbi yardım için ilk başvurdukları yer de doğal olarak internettir. Bu da her bir doktorun kendisini internet üzerinde en iyi şekilde pazarlamaya teşvik eder. Kendi adınıza reklam vermek ilk başta tuhaf gelebilir, ancak nasıl ki ürün veya hizmet sağlayan bir şirketin marka bilinirliği satın alım oranlarında etkili ise internet üzerinde araştırma yapan hastalar da büyük olasılıkla adını sıkça duydukları bir doktora muayene olmak isteyeceklerdir.
İnternet üzerindeki pazarlama faaliyetlerinizi yürütebilmeniz için birçok olanak vardır. Ancak bunlardan en uygun maliyetli ve en efektif metodları kullanan sistem Google Adwords’tür.
İsminiz, işinizde bir marka değeri taşıdığından öncelikle alan adınızın isminizden oluşmasına özen gösterin. Websitenizin içeriğini oluştururken alanınızla alakalı bilgiler eklemeyi unutmayın. Hatta mümkünse bir blog sayfası oluşturarak mesleki tecrübelerinizi okuyucularınıza aktarın.
Tüm bunlar sitenize gelen kullanıcıların size güven duymasını ve sizinle iletişime geçmesini sağlayacaktır. Websitenizde kaliteli içerikler bulunması sitenize fazla sayıda ziyaretçi geleceğini garantilemez. Bu yüzden sitenize trafik çekebilmek için Adwords’ten faydalanabilirsiniz. Adwords sayesinde reklamlarınız Google aramalarında ilk 3 sıradaki reklamlar arasında gösterilir ve ziyaretçi trafiğinizi arttırır.
Sağlık sektöründe adwords reklamlarınızdan verim alabilmeniz için paylaşacağımzı birkaç temel ipucundan faydalanabilirsiniz;
Etkili reklam metinleri oluşturun
Kulağa basit gibi gelse de, etkili bir reklam metni oluşturmak maliyetlerinizi düşürmenin yanında tıklama oranlarınızı arttıracaktır. Reklam metinlerinde mesajınızı karşı tarafa aktarmak için kısıtlı bir metin alanınız bulunmaktadır. Etkili bir reklam metni oluşturmada etkisi kanıtlanmış bir yöntem bulunmaktadır:
- İlk satır reklam metninizin başlığıdır ve başlığınızda anahtar kelimelerinizden birini mutlaka kullanın.
- İkinci satır teklifinizin yararlarını içermeldir, örneğin; “Migreninizden kurtulun!” gibi.
- Üçüncü satır teklifinizin yararlarını desteklemelidir, örneğin; “ Ağrısız ve acısız tedavi”
- Dördüncü satır ise URL satırıdır, URL’nizdeki herbir kelimenin baş harflerini büyük yazın ve mümkünse içerisinde anahtar kelimeniz geçsin.
Anahtar Kelimeler
Anahtar kelimeler hastalarınızın size ulaşmak için arama yapmada kullanacakları terimlerdir. Konu sağlık sektörü olunca akla ilk gelen kelimeler “ hastane, doktor” gibi genel anlamlı kelimeler oluyor. Ancak bu şekilde genel kelimeler kullanmak arama sonuçlarında görünmenizi zorlaştıracağı gibi reklamınızın çok geniş kitlelelere gösterilerek maliyetinin yükselmesine sebep olur. Bunun yerine örneğin psikolog iseniz; “depresyon tedavisi, evlilik terapisi” gibi daha spesifik kelimeler kullanmanız nokta atışı yapmanıza yardımcı olur. Ayrıca, 2 veya 3 kelimeden oluşan sözcük öbeklerini anahtar kelimelerinizde kullanmak da etkili bir yöntemdir.
Yerleşim Sayfası
Yerleşim sayfası bir kullanıcının reklamınıza tıkladıktan sonra ulaşacağı ilk sayfadır. Öncelikle yerleşim sayfanızın reklamınızla alakalı bir URL olduğundan emin olun. Migren ile ilgili reklam veriyorsanız yerleşim sayfanız da migren ile ilgili bilgilerin bulunduğu bir sayfa olmalıdır. Bu sayede alaka düzeyi yüksek reklamlar oluşturabilir ve Google tarafından daha yüksek gösterimlerle ödüllendirilebilirsiniz. Ayrıca yerleşim sayfanız konusunda bir diğer önerimiz de tıklayan kullanıcıların ad-soyad, iletişim bilgileri gibi detaylarını size iletebilecekleri bir sayfa olmasıdır.