Facebook’ta reklam mı yapıyorsunuz? Zaman ve paranızın daha etkili olmasını ister misiniz? Bu altı ipucu size yardımcı olabilir! Gelin birlikte göz atalım.
İpucu 1- Power Editör Kullanmayı Öğrenin
Power Editör kullanmıyorsanız zamanınızın çoğunu Reklam Yöneticisi arayüzünde harcıyor olabilirsiniz. Kampanya, reklam setleri ve reklamlar oluştururken Facebook arayüzü, reklam yöneticisini varsayılan olarak ayarlar. Power editör, reklam yöneticisi yerine kullanılabilen, reklam yöneticisine göre daha az özelliğe sahip bir versiyondur.
Power Editör birden fazla kampanya, reklam grubu ve reklamları aynı anda oluşturup düzenlemenize, değiştirmenize, kopyalamanıza ve duraklatmanıza izin verir. Ayrıca, yaptığınız değişiklikler yüklemeden önce bir taslakta kaydedilir. Reklam yöneticisinin aksine iki adımlı bir süreçtir. Bu, toplu düzenlemelerinizi yayınlanmadan önce yapmış olduğunuz tüm hataları düzeltmenize olanak tanır.
İpucu 2- Strateji Belirleyin
Bir strateji belirleyin ve acele etmeyin. Facebook, diğer dijital reklam platformları gibi değerlendirilmemelidir. Yerinde bir stratejiniz olsun. Bugüne kadar hepimiz Facebook reklamları ile daha önce adını bile duymadığımız firmaların ürünlerini satın almak için ikna etmeye çalışan reklamlar görmüşüzdür. Bu yüzden, onlara bir şeyler satmaya çalışmadan önce az da olsa markalaşmaya çalışın. Mümkünse dönüşüm hunisi oluşturma fırsatını düşünün. Kendinizi tanıtın ve "Sizi tanımamıza izin verin", "Randevu için bir tarih belirleyelim." gibi ibareler sunun.
İpucu 3: Tanımlayıcı Adlandırma Kurallarını Kullanın
Stratejinize uygun şekilde kampanyalar oluşturmak istiyorsunuz. Harika! Tamam, bu yüzden Kampanya #1 diyerek işe başlayabilirsiniz... Hayır! Böyle belirsiz bir isimlendirme kullanabilecek kadar cesur olmayın. Herhangi bir şeyi bir şeyi adlandırdığınız noktada kampanyanın, reklam setinin veya reklamın amacının veya türünün ne olduğunu açıkça belirtmeniz gerekir. Çok sayıda dönüşüm alabilmek için alakalı reklamlar oluşturmaya çalışın.
Bu reklam setiyle kimleri hedefliyorsunuz? Bu ne tür bir reklam (resim, video vb.)? Kesinlikle her şeyi isimlendirirken bu düşünce sürecinizi de göz önünde bulundurun. Bu sayede, üst düzey bir görünümden neyin işe yarayıp neyin işe yaramadığını görebilirsiniz ve bu size kolaylık kazandırır.
İpucu 4: Segmentlerden Yararlanın
Her şeyi bir kampanya / reklam grubuna atsak ne kadar da güzel olurdu değil mi? Ne yazık ki öyle değil. Başarı için bölmek zorundayız. Bir örnekle çözelim. Erkek ve kadın ayakkabıları sattığımızı ve bizi duymamış insanlara Facebook üzerinden kendimizi tanıtmak istediğimizi düşünelim. Erkekler ve kadınlar için farklı mesajlar kullanmak akıllıca olur mu? O halde iki tane reklam kümesi olmalı, biri erkekleri, diğeri kadınları hedef almalı.
Bu şekilde reklamımızın yaratıcılığı ve mesajı çok özel olarak uyarlanabilir. Bu yöntem yalnızca cinsiyete uyarlanabilir diye düşünmeyin. Bunu coğrafi konumlar, yaş ve daha fazlasını kullanarak da yapabilirsiniz. Heyecanınızı göstermekten korkmayın!
İpucu 5: Reklam Yerleşimlerinizi Düzenleyin
Reklam kümeleri oluştururken, seçtiğiniz yerleşimleri kontrol ettiğinizden emin olun. Facebook için oluşturduğunuz bir reklam Instagram’da veya Facebook messengerda sona erebilir. Aynı zamanda, artık Facebook kullanmayan veya hesabını kapatan izleyici ağına da ulaşabilmeniz için kesinlikle Instagram’ı da kullanmanızı öneririz.
İpucu 6: Facebook Algoritmalarını Test Edin
Facebook Algoritmaları! Algoritmalar, sizin için doğru maliyetle en alakalı kullanıcıyı bulmakta oldukça başarılıdır. Makine öğrenimi eskiden olduğundan daha çok yol kat etti, bu yüzden bunu test etmekten korkmayın. Ayrıca, manuel olarak teklif vermek çok zaman alıcı olabilir.