Google, ürünlerinizin tanıtımı için yaptığınız reklamların kalitesini artırmaya yardımcı olmaya yönelik bir Ürün Feed’i Spesifikasyonu yoluyla ürün verileri gereksinimlerinde değişiklikler yaptı. GTIN’si olan tüm ürünler için GTIN gönderme gereksinimi eklendi.
Peki GTIN Nedir?
GTIN: Küresel Ticari Ürün Numarası Ticareti gerçekleştirilen (fiyatlandırılan, sipariş edilen, faturalandırılan) bütün ürünler için küresel geçerliliği bulunan çözümler sağlamaktadır. Global Ticari Ürün Numarası veya GTIN, ticarette kullanılan her bir ürünü veya hizmeti tek olarak tanımlar ve kullanılması ticareti oldukça kolaylaştırır. Bu numaranın tahsis edilmesi tüm dünyada standarttır. GTIN, ürüne ait herhangi bir bilgi içermez, veri tabanında bulunan ürün bilgisine ulaşmak üzere anahtar görevi görür. Bu bilgi ve veriler envanter yönetimi, sipariş ve satış analizi gibi pek çok işlemde kullanılabilir.
Bu değişikliklere neden ihtiyaç duyuluyor?
Ürünleriniz için oluşturulan reklamlar, gönderdiğiniz ürün verilerinin kalitesine bağlıdır. Reklamlarınızın kalitesini artırmaya yardımcı olması için Ürün Feed’i Spesifikasyonu yoluyla ürün verileri gereksinimlerinde değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerin amacı, ürünlerinizin potansiyel müşteriler tarafından görüldüğünde istediğiniz performansı gösterdiğinden emin olmaktır.
-
Ayrıntılar: GTIN’ler tam olarak ne sattığınızı anlamaya yardımcı olur. Ne sattığınız anlaşıldığında Google, ürünle ilgili değerli bilgiler ekleyerek ve Google reklamlarını kullanıcılara daha alakalı bir biçimde sunarak reklamınızın performansını artırmaya yardımcı olabilir. Google istatistiklerine göre, ürün verilerine, doğru GTIN’leri eklemiş olan satıcıların dönüşüm oranlarında + oranına kadar artış görüldü. Birden çok satıcı tarafından satılan yeni, markalı ürünler satıyorsanız bu yeni gereksinimleri yakından incelemeniz ve ürünlerinizin GTIN’ye sahip olduğunu bir kez daha kontrol etmeniz gerekir. Ürünleriniz GTIN’ye sahipse GTIN’leri ürün verilerinize ekleyin.
-
Onaylamama işlemleri 14 Şubat 2017’de başlıyor: Onaylamama durumlarını engellemek için 14 Şubat 2017’den önce yeni gereksinimlerin karşılandığından emin olun.
GTIN bulma
Ürününüzün ambalajında veya kitap kapağında bulunan barkoda bakın. GTIN’nin ürününüzde nasıl gösterilebileceğini anlamak için aşağıdaki örnek barkodlara göz atın. GTIN’yi bulamıyorsanız istemek için her zaman ürünün üreticisine ulaşabilirsiniz. Bazı ürünlerin atanmış GTIN’si olmadığı için bu özelliği belirtmeniz gerekmez. Atanmış GTIN’si olmayabilecek ürünlere aşağıdakiler örnek verilebilir:
-
Mağaza markası ürünler
-
Yedek parçalar
-
Özgün donanım üreticisi (OEM) parçaları veya OEM parçalarının yedekleri
-
Özel imalat ürünler (ör. özel imalat tişört, sanat ürünleri ve el yapımı ürünler)
-
1970’te ISBN, ISO standardı olarak kabul edilmeden önce basılmış kitaplar
-
Klasik veya antika ürünler
-
Ön sipariş ürünleri
GTIN Atama Kurallarına ilişkin detaylı bilgi almak için tıklayınız.