Google Ads; işletmelerin daha fazla müşteri kazanmak, pazar araştırmaları sağlamak, marka bilinirliğini ve müşteri sadakatini sağlamak için kullanabilecekleri oldukça güçlü bir araçtır.
Ancak bazen, işler istediğimiz gibi gitmeyebilir, kampanyamız pazarlama hedeflerine ulaşamayabilir ve başarısızlığa uğrayabilir. Bazı kampanyalar, hedeflenen kitleye ulaşmakta ve yeterli trafik çekmekte başarısız olabilirler.
Bu durumda yapmanız gereken ilk şey kampanyalarınızın performansını analiz etmek ve sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmektir. Akabinde, önerilerimizi uygulayabilirsiniz.
1- Hedeflemeleri Gözden Geçirin
Hedef kitlenizi yeterince tanımladınız mı? Hedef kitlenizin hangi lokasyonlardan daha fazla aramalar gerçekleştirdiğini, günün hangi saat aralıklarında daha yoğun şekilde Google'a başvurduğunu, hangi arama terimlerini daha çok tercih ederek ürün ve hizmetleri bulduğunu tespit etmeniz önemlidir. Bunların doğru tespit edilmesi halinde hedeflemelerinizi düzenleyebilir, belki de yeterli trafiği alabilmek için hedef kitlenizi biraz daha genişletmeyi tercih edebilirsiniz.
2-Reklam Metinlerinizi Düzenleyin
Hedef kitleniz ile doğru mecrada ve doğru zamanda iletişime geçebilmek kadar, onlar ile hangi mesajla iletişim kurduğunuz da bir hayli önemlidir. Reklam metinleriniz hedef kitlenin arama terimleri ile eşleşiyor mu? Reklam metniniz beklentilerini karşılayabileceğiniz hissini uyandırıyor mu? Harekete geçirici bir mesaj veriyor mu? Reklam metinleri hedef kitlenizin sizin hakkınızda edineceği ilk bilgidir. Arama terimlerini reklam başlıklarınızda geçirebilir, kullanıcıyı harekete geçirmeye teşvik eden mesajlar iletebilir ve sizi rakiplerinizden ayıran farklılıklarınızı, öne çıkan özelliklerinizi tam olarak bu noktada vurgulayabilirsiniz.
3-Reklam Öğelerinden Yararlanın
Kullanıcıların beklentilerini nokta atışı şekilde yakalayabileceğiniz bir diğer kısım da reklam öğeleridir.
Web sitenizin içerisindeki kategori ya da ürün gruplarını, telefon numaranızı, promosyonlarınızı ve daha pek çok spesifik bilgiyi reklam öğesi olarak ekleyebilirsiniz. Bu hem kullanıcıların beklentilerine doğrudan hitap etmenizi sağlar, hem de reklam alanlarını daha geniş ve verimli şekilde değerlendirebilmenize olanak tanır.
4-Reklamlarınızın Fiyatlandırmasını Gözden Geçirin
Reklamlarımızı yeterince ilgi çekici hazırlasanız dahi yanlış bütçelendirme sebebiyle iyi çalışmayabilir, yeterince gösterilmeyebilir. Günlük bütçeniz ve teklifleriniz arasında bir denge sağlamalısınız. Örneğin, yüksek teklifler verdiğiniz ancak günlük bütçenizi buna kıyasla çok daha sınırlı tuttuğunuz bir senaryoda reklamlarınız Google tarafından sınırlı gösterilecektir. Bu da var olan potansiyel müşterilerinizin reklamınız ile yeterince karşılaşamaması anlamına gelir. Yanlış harcamalardan kaçınmak adına, bir Google Partner'inden destek almayı deneyebilirsiniz.
5-Reklam Konumlarınızı İyileştirin
Reklamlarınız, sizlerin pazarlama hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacak konumlarda gösteriliyor mu?
Google algoritması reklam sıralamanızı belirlerken gerçek zamanlı bir açık artırma sistemi kullanır. Tüm reklamverenler gibi, sizler de bir anahtar kelimede web sayfanızın gösterim alması için tıklama başı maliyet dediğimiz teklifler belirlersiniz. Bazı sektörlerde müşterinizin aciliyeti söz konusu olabilir, böyle bir senaryoda daha üst konumlarda yer almak sizin reklam stratejiniz için daha çok önem arz edebilir. Anahtar kelimelerinizin uygunluk durumunu, tekliflerinizi, açık artırma bilgilerini ve kalite puanlarınızı gözden geçirebilirsiniz.
6-Kampanyalarınızı Çeşitlendirin
Dijital reklamlarda, varyasyonları test etmek önemlidir. Sadece bir stratejinin başarıya ulaşmasını ummak yerine farklı varyasyonları da hayata geçirin, böylece birbiriyle tıklama oranları, dönüşüm oranları ve pek çok hususu kıyaslayabilme imkanınız olacak. Aynı zamanda yalnızca Arama Ağı reklamları değil, sektörünüze uygun olması durumunda Görüntülü Reklam Ağı, Maksimum Performans Kampanyaları, Alışveriş Kampanyaları, Uygulama Kampanyaları, Video Kampanyaları gibi pek çok kampanya türünden yararlanabilir, doğru hedeflemeler ile alakalı trafiği artırabilir ve erişim alanınızı oldukça genişletebilirsiniz. Bunların yanı sıra kullanıcıların duyularına hitap etmek, hikayenizi etkili şekilde anlatmak, akılda kalıcılığınızı artırmak ve hedef kitlenizin en çok vakit geçirdiği alanlarda etkileşime geçmek imkanlarını elde edebilirsiniz.
7-Verilerinizi İnceleyin
Reklamlardan biriken verilerinizi düzenli periyotlarla inceleyin ve analiz edin. Daha karlı bir reklam çalışması için optimizasyon şarttır, ancak yanlış stratejiler belirlemek ve sadece varsayımlar üzerinden ilerlemek hedeflediğiniz sonuçlara ulaşmanızı güçleştirebilir. Dijital reklamlar dinamik olduğu kadar; hedef kitleniz, onların beklentileri ve davranışları da bir o kadar dinamiktir. Bunu da göz önünde bulundurarak hedef kitlenizin ihtiyaçlarına yanıt bulan stratejilerinizi çoğaltmalısınız.
Umuyoruz ki blog yazımız kafanızdaki bazı sorulara cevap bulmaya yardımcı olmuştur. Sorularınız ve destek talepleriniz için AdresGezgini'ne ulaşmanız durumunda, sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.